UNA SEQÜÈNCIA PER COMENÇAR

Aquesta seqüència que et proposo et pot acompanyar al llarg de la teva vida. Et pots dedicar 15 min i fer-la. Practicar-la et donarà informació sobre com està la teva part posterior, t’informarà de com estan els teus malucs, les teves espatlles i podràs observar com respires.

La informació es poder, quan més informació tens sobre el teu funcionament, més saps el que et convé per ser feliç.

Aquesta seqüència funciona bé per iniciar una pràctica més llarga o també per finalitzar-la.


Si la practiques amb constància i atenció t’ajudarà a alleugerir mals d’esquena i a calmar la ment. Consulta amb el teu metge o professor si tens alguna lesió o malaltia. No dubtis a escriure’m si tens dubtes. Més abaix et dono algunes indicacions sobre la seqüència i et pots descarregar i imprimir un full amb les fotografies i els noms de cada “asana” .


"En dedicar-te temps a tú mateix, augmenta la qualitat del temps que dediques als demés "


M’agradaria fer-te algunes indicacions i recomanacions:

  • Posa una manta primeta darrera el cap si veus que la part posterior del coll s’arronsa i el cap cau enrera.

  • Per saber quanta estona estar en cada postura pots utilitzar un temporitzador que soni cada minut per exemple. O si un dia vols estar més atent a la respiració, pots canviar de postura cada 3 respiracions per exemple ( en ioga, pel que jo sé, sempre pel nas) . O també algún altre dia canviar de postura quan trobis. Tenir opcions ens permet escollir i ser lliures; posar-nos límits ens permet aprofundir i trobar altres possibilitats més enllà dels nostres patrons habituals.

  • Comença amb els peus separats a l’amplada dels malucs, procura mantenir-los verticals i ben oberts. Si et costa col·locar-los d’aquesta manera posa’ls contra la paret. Recorda que sostenir una alineació té per objectiu mantenir-nos presents i crear un marc de referència que ens permeti comparar dia a dia.

  • Procura mantenir-te durant tota la seqüència en els tres centres. El centre del sacre, el centre de la columna toràcica i el centre de la part posterior del crani. No t’en vagis cap els costats per intentar apropar més les cames.

  • Quan agafis el genoll o el cinturó has de mantenir el coll i les espatlles relaxades, sense portar-les amunt en tensió, obre la part alta del pit cap els costats.

  • En la postura 8 ajunta la vora interna de les cames.

  • Quan portis els braços endarrere en les postures 4 i 10, no cal que toquis el terra. Pot ser més interessant mantenir els tres centres i no separar les vertebres lumbars més del terra del que estan quan tenim els braços al costat del tronc.

  • Pots mantenir les cames i els braços en contracció amb una intensitat mitjana o baixa durant tota la pràctica i observar que t’aporta en acabar.

  • A les postures 11 i 12 si mantens les cames ben estirades apropa-les fins on puguis mantenir els dos malucs a la mateixa alçada, els dos costats del tronc igual de llargs i el pes en el centre del sacre. També pots fer-les amb les cames doblegades i veure que t’aporta de diferent.

  • A les postures 14 i 15 baixa fins on puguis mantenir els genolls junts.

  • Quan s’està amb la menstruació el “Ioga Iyengar” aconsella no fer les postures 2, 8 i 13. Les postures 5 i 6 fer-les amb el genoll a buscar l’aixella, enlloc del pit. La postura 11 i 12 fer la variant lateral, recolçant la vora externa de la cuixa damunt d’un suport. També fer la postura 14 mantenint un angle recte entre el tronc i les cuixes i recolçant-les damunt suport.

Bona pràctica!

 
 

Si vols rebre el butlletí amb els nous articles, cursos, tallers i novetats, subscriu-te!

A l’agenda trobaràs les dates dels propers tallers. Vine a practicar!

Si tens ganes de fer una classe particular escriu-me a sergi.bou.som@gmail.com i en parlem.